Parkeren

UPDATE 10-03- 2022: Op 9 maart is een nieuw verkeersbesluit door de gemeente gepubliceerd: “verkeersbesluit uitbreiden vergunninghoudersparkeren Iepenlaan en Marconiweg” .

In dit verkeersbesluit staat aangekondigd het invoeren van vergunninghouderparkeren op onder andere de volgende straten die aan het gebied van de buurtvereniging grenzen of in dat gebied vallen:

  • Marconiweg huisnummers 15 t/m 59
  • Dr. Frederik v. Eedenweg  huisnummers 1 t/m 43
  • Antoni v. Leeuwenhoekweg huisnummers 1 t/m 49
  • Boerhaavelaan huisnummers 1 t/m 35
  • Boerhaavelaan huisnummers 2 t/m 50
  • Oosteinde huisnummers 1 t/m 41
  • Oosteinde huisnummers 2
  • Kruislaan huisnummers 21 t/m 29a
  • Kruislaan huisnummers 20 t/m 32

Het bestuur van de Buurtvereniging, maar ook diverse bewoners, hebben zich jaren hard gemaakt voor het invoeren van vergunningenparkeren. Het bestuur realiseert zich terdege dat vergunningenparkeren niet dé oplossing is voor het parkeerprobleem in de wijk. Het is echter een eerste stap in de goede richting.

Het gehele besluit is hier in te lezen.
Wanneer inwoners individueel het niet eens zijn met dit voorgenomen besluit kunnen zij bezwaar aantekenen. De termijn waarbinnen dat kan is 6 weken. In het besluit staat aangegeven hoe bezwaar kan worden aangetekend.
De kaart waarop staat aangegeven welke straten binnen het vergunningengebied gaan vallen is hiernaast in te zien (klik op de afbeelding voor een vergroting).
Meer informatie over vergunningen, de kosten en mogelijkheden is hier te lezen.

Zodra er meer bekend is zullen wij dat uiteraard berichten.

(algemene en oudere informatie hieronder)

Al jaren zijn er grote problemen met parkeren in de buurt. Er wordt veelvuldig op de stoep geparkeerd bij gebrek aan parkeerplaatsen, wat de veiligheid in de wijk niet ten goede komt. Ook moeten bewoners regelmatig betaald geparkeerd op de Huizerweg staan.
Een deel van de buurt valt onder het parkeervergunningen regime en een deel niet. De bewoners van deze laatste straten (Kruislaan, Oosteinde, Boerhaavelaan) ondervinden steeds meer hinder van de toenemende parkeerdruk. 
Ook de naast gelegen Marconiweg, welke de enige parkeervergunningen vrije straat is in een gebied met parkeervergunningen ondervindt grote hinder.
Onder andere werknemers, eigenaren en klanten van de winkels op de Huizerweg en in het centrum parkeren hun auto’s in dit gratis parkeergebiedje.  

Al jaren is er een sterke lobby vanuit onze wijk en de Marconiweg om ook de resterende straten binnen het parkeervergunningengebied te laten vallen. 

In juni 2021 werd er een collegevoorstel voorbereid betreffende de uitbreiding van het parkeervergunningen gebied voor de eerder genoemde straten, naar aanleiding van een eerder gehouden uitgebreide enquête onder alle bewoners in het gebied die nog niet onder het parkeervergunningen regime vallen.  Alle bewoners van deze straten zullen tijdig schriftelijk door de gemeente op de hoogte gebracht worden. 

Dec. 2021: De gemeente geeft aan dat door vele personele wisselingen in combinatie met ziekte het collegevoorstel nog niet is opgesteld. Wij hopen dat begin 2022 er meer te melden valt.

Meer over de parkeervergunningen in Gooise Meren lees je hier.